Surprise fiske - glädje i alla vatten

                   Vi fiskar trolling ibland

En dag på Vättern i Gränna

Jag tar en dag på Vättern som speglar vårt trollingfiske. Vi sjösätter i Gränna på sjöns östra sida. Vi har ett blandat fiske med både öring och röding. Vi gillar att fiska med lite annorlunda beten för att hitta det som går bra för dagen. Den lilla jiggen som är grön och 7 cm som jag använder är Ripple chad från Bekley som säljs av ABU i Sverige. Fiskad efter en flasher på kort lina är den ofta vårt bästa bete. Den lite större är 9 cm och fiskar bra men kräver lite trix vid riggning för att fiska på topp. Men fisken gillar dessa plastjiggar och de fiskar ofta bättre än löja och vobbler.

 

Går du in på min ABU blogg kan du läsa mycket mera. Till ABU-bloggen finns en snabblänk på förstasidan, där kan du klicka dig bakåt i tiden och hitta massor av intressanta fisken vi gjort de senaste åren.     ABU bloggen

Bo Hall med torsk

 Trolling på Vättern i Hjo

En sommar dag i Hjo

Vi har siktet inställt på röding när vi ger oss ut från hamnen i Hjo. Det är Stigs födelsedag så han ska få matcha fisken idag. Det är ganska gott om betesfiskstim och det borde räcka för att hitta rödingen.  Med riggarna nere på 32 meters djup kan vi inte missa fisk.

Fisk direkt

Första fisken är en röding som tar den lilla gröna rippleshadden bakom en flasher fiskad på 32 meters djup. Den följs av fler rödingar som inte kan motstå den lilla gröna fisken.  En mellan stickare blir en öring som hugger på 16 meters djup på en gummifisk som vi riggat i en löjskalle.   Stig, han har att göra för regelbundet hugger det röding eller öring.

 

Går du in på min ABU blogg kan du läsa mycket mera. Till ABU-bloggen finns en snabblänk på förstasidan, där kan du klicka dig bakåt i tiden och hitta massor av intressanta fisken vi gjort de senaste åren.

 Det blev full pott på röding dessa dagar. Mycket beroende på vår lilla gröna ripple shad som oftast tar de flesta fiskarna.  De dagar inte rödingen tar våran lilla Ripple är det ofta löja som gäller. Då är det svårt att fiska jämnt mellan löja och grön liten fisk.

Ett par fina rödingar som gör trollingen på Vättern så trevlig.  Har man bara tålamod att stanna kvar där man hittar fisken får mann ofta så många rödingar man vill ha. Men vilken storlek som hugger är lite svårare att urskilja före hugget.