Surprise fiske - glädje i alla vatten

Vem är Bo Hall

Bo Hall

Surprise 5 Coronet 27 Seafarer

Jag är en vanlig sportfiskare som gillar allt fiske, men där saltvattnet i havet varit favoriten. Jag har fiskat sedan barnsben och det blev havsfiske så snart jag blev stor nog att kunna ta mig dit. Sötvattensfisket har jag aldrig glömt bort men det har fått lite mindre tid. Jag kan kalla mig författare då jag skrivit tre böcker.

Den första var ”Säkra Positioner” och den kom ut 1993.  

Den andra ”Havsfiske med Surprise” , kom ut 2001, och den är lika aktuell än i dag och finns att beställa på hemsidan.

Min senaste heter ”Ekolodsboken” och kom ut 2015. Har du ett ekolod och inte läst den , ja då garanterar jag att du har en del kunskaper att inhämta där.

Journalist är man när man skriver om fiske och det har jag gjort under 25 år. Jag jobbar som fiskeguide på olika ställen där big game fisket i Kenya är det längst bort. Där har vi egen båt och du kan åka med oss dit och fånga din drömfisk. Se de andra sidorna om Kenya.

 

Egen båt är grejen

I min ungdom tävlade jag i havsfiske och hade en del framgång. Men det fick mig aldrig att vara riktigt nöjd. Jag ville själv bestämma när jag skulle fiska och vilken tid jag skulle åka hem och det kunde jag bara genom att fiska från min egen båt. Så jag köpte min första egna båt så fort jag hade råd, och sedan dess fiskar jag helst från egen båt. Tävlingsmomentet har jag kvar men det är mot mig själv som jag tävlar och det är att göra ett bättre resultat än jag gjorde förra turen.

Det innebär att jag fiskat på många olika platser i Sverige, Norden  och övriga världen.  Jag är ingen ensamfiskare det tycker jag blir långtråkigt. Jag vill ha fiskekompisar med mig så vi kan prata om saker och ta en fika ihop, det är fiske för mig. Jag anser att fiske är ett teamarbete och alla måste göra sin grej för att resultatet ska bli bra. Så mina kompisar är de som får oss att göra de bra resultaten.

Bo Hall med torsk

Surprise 7 Ryds Camping

Coronet 27 Seafarer

Då jag velat fiska från egen båt har jag skaffat båtar som varit anpassade för det fiske jag velat göra. Den nuvarande båten i havet är en Coronet 27 Seafarer. En familjebåt som kan ta oss iväg till olika platser med fullt kök , sovplats för fem man och fiskeplats för lika många. Att stanna ute en vecka i taget är inga problem det är båten utrustad för. Utrustningen på Surprise med nr 5 som Coronetten har, är bästa möjliga. Elektroniken är av senaste modell och ger underbar säkerhet ombord. För att inte tala om hur bra den är att leta upp bra fiskeplatser med.  Navigatorn har alltid varit en Garmin i mina båtar men ekoloden har varierat, som ni säkert har sett. Att skriva en ekolodsbok som jag gjort kräver att man använder alla fabrikat av ekolod som finns på marknaden så där är jag helt neutral.

Här ses trailerbåten som är en 

Ryds Camping , 5,65 m lång.

Ryds Camping

Då alla mina båtar hetat Surprise har de olika siffror beroende på i vilken ordning de kommit. Därför har den senaste trailerbåten fått siffran 7. Den tar mig dit som jag vill fiska men inte kan åka med Coronetten. Med Campingen kan jag ena dagen åka till en lite sjö och fiska abborre som är mitt favoritfisk i sötvatten. Nästa dag kan jag åka till Vättern för en trollingrunda eller köra ner till Öresund för en stunds plattfiskmete. Den stora variationen gör en sådan båt helt perfekt för mitt fiske. Plottern är som vanligt en Garmin i detta fall en 1020xs, nummer ett på marknaden. Ekoloden har jag fler av just nu är det tre stycken. Garmin, Humminbird och Lowrance.

 

Trailerbåtarnas start

Jag har med mina trailerbåtar varit på många ställen genom åren. Den första trailerbåten var en Vator 14 som jag åkte med till Norska Vikna som ögruppen heter. Det var 1978 och då hade ingen människa hört talas om trailerbåtar för fiske långt bort. Det var vi minst sagt tidiga med. Så idag när jag har en 565 på trailer är det enorma möjligheter som öppnar sig.  Men denna Surprise nr 7 har jag redan varit i Norge ett par gånger  och fler gånger lär det nog bli.

kk